Πρόγραμμα "Στηρίζω Εσένα που Στηρίζεις" - Εξ αποστάσεως

02/2021 - 06/2021

Το Κέντρο φ είναι στην  ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του νέου προγράμματος "Στηρίζω εσένα που Στηρίζεις" 5μηνης διάρκειας μέσω της υποστήριξης του "Δεσμός για τους Νέους 2021" του Δεσμός-Desmos Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο. 

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ψυχολογική υποστήριξη του προσωπικού/φροντιστών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", οι οποίοι τον καιρό της πανδημίας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όντας στην πρώτη γραμμή με ευθύνη απέναντι στα άτομα Τρίτης Ηλικίας. Η ψυχολογική υποστήριξη θα γίνεται μέσω ατομικών συνεδριών ή/και μέσω ομάδων ενδυνάμωσης του προσωπικού. Οι υπηρεσίες του Κέντρου φ θα παρέχονται εξ αποστάσεως βάση της τήρησης των μέτρων έναντι της πανδημίας. 

Το πρόγραμμα "Δεσμός για τους Νέους" δημιουργήθηκε εν καιρώ κρίσης σαν επιστέγασμα των δυνατοτήτων των νέων ανθρώπων που ζουν σήμερα στην Ελλάδα και των εντυπωσιακών επιτευγμάτων που κατακτούν όταν τους δίνεται η δυνατότητα να εργαστούν. Αποτελεί σύνδεσμο μεταξύ της ανάγκης απασχόλησης των νέων με μια κοινή πρόκληση μεταξύ των κοινωφελών οργανισμών, εκείνη της έλλειψης χρηματοδότης για τη στελέχωση τους με ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Το πρόγραμμα "Δεσμός για τους Νέους" έχει στόχο τη χρηματοδότηση θέσεων απασχόλησης για ανέργους έως 30 ετών σε κοινωφελείς οργανισμούς της χώρας. Καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ο Δεσμός θα συνεργάζεται άμεσα και τακτικά με τους φορείς που θα  συμμετέχουν στο πρόγραμμα με σκοπό την παρακολούθηση της προόδου και των αποτελεσμάτων της εργασίας των εργαζομένων που θα επιλέγουν. 

 

 

Πρόγραμμα "ΖΩ την Τρίτη Ηλικία. Χωρίς Φόβο." -Εξ αποστάσεως

2020 - 2021

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινήσαμε τον 20 κύκλο του 12μηνου προγράμματος "ΖΩ την Τρίτη Ηλικία. Χωρίς Φόβο" χρηματοδοτούμενο από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα. Η δράση μας είναι προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες προστασίας κατά του covid- 19, παρέχοντας δωρεάν τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη στην Τρίτη Ηλικία και συγκεκριμένα στα μέλη των ΚΑΠΗ και του προγράμματος  "Βοήθεια στο Σπίτι" σε συνεργασία με 7 δήμους της Αττικής.

Πρόγραμμα "ΖΩ την Τρίτη Ηλικία. Χωρίς Φόβο." - Εξ΄αποστάσεως

2018 - 2019

Τον Οκτώβριο του 2018, υλοποιήσαμε το πρόγραμμα «ΖΩ την Τρίτη Ηλικία. Χωρίς Φόβο», χρηματοδοτούμενο από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, έχοντας πλέον μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα σε Κ.Α.Π.Η. της Αττικής την προηγούμενη χρονιά, εντοπίσει την αναγκαιότητά του. Το «ΖΩ την Τρίτη Ηλικία. Χωρίς Φόβο» διήρκησε 10 μήνες και καταγράψαμε το εξής έργο:

 • Συνεργασία με 8 Δήμους:
  Δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας
  Δήμος Αιγάλεω
  Δήμος Παπάγου- Χολαργού
  Δήμος Αγίας Παρασκευής
  Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού
  Δήμος Γαλατσίου
  Δήμος Μεταμόρφωσης

 •   Ομιλίες σε 30 Κ.Α.Π.Η.:
  ΑˈΒˈ Γˈ και Δˈ Κ.Α.Π.Η. Αγίων Αναργύρων
  Κ.Α.Π.Η. Καματερού
  Κ.Α.Π.Η. Γεροβουνού
  Κ.Α.Π.Η. Αγίου Τρύφωνα
  Αˈ και Βˈ Κ.Α.Π.Η. Νέας Φιλαδέλφειας
  Κ.Α.Π.Η. Νέας Χαλκηδόνας
  Αˈ, Βˈ, Γˈ, Δˈ, Εˈ και ΣΤˈ Κ.Α.Π.Η. Αιγάλεω
  Κ.Α.Π.Η. Παπάγου- Χολαργού
  Αˈ και Βˈ Κ.Α.Π.Η. Αγίας Παρασκευής
  Κ.Α.Π.Η. Νέου Ψυχικού
  Κ.Α.Π.Η. Παλαιού Ψυχικού
  Κ.Α.Π.Η. Φιλοθέης
  Αˈ, Βˈ, Γˈ και Δˈ Κ.Α.Π.Η. Γαλατσίου
  Αˈ, Βˈ, Γˈ και Δˈ Κ.Α.Π.Η Μεταμόρφωσης

 • Ενημερώθηκαν 872 ωφελούμενοι

 • Παροχή ατομικής ψυχολογικής υποστήριξης σε 182 ωφελούμενους

Πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης των ηλικιωμένων σε Κ.Α.Π.Η.

2017 - 2018

Το Σεπτέμβριο του 2017, η ομάδα του Κέντρου φ θέλησε να καλύψει ένα σημαντικό κενό ως προς την πρόσβαση στην ψυχική υγεία για την ευπαθή ομάδα της Τρίτης Ηλικίας στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) της Αττικής, μέσα από δύο δράσεις:

 1. Εκστρατείες ενημέρωσης, μέσω ομιλιών, για θέματα ψυχικής υγείας στην Τρίτη Ηλικία και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης αυτών

 2. Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης από εξειδικευμένο προσωπικό, μέσω ατομικών συνεδριών σε όποιο μέλος το έχει ανάγκη.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, μέχρι τον Ιούνιο του 2018 κατέγραψε το εξής έργο:

 • Συνεργασία με 5 Δήμους:
  Δήμος Περάματος
  Δήμος Πειραιά (Φαλήρου)
  Δήμος Νέας Ιωνίας
  Δήμος Γαλατσίου
  Δήμος Αχαρνών

 • Ομιλίες σε 12 Κ.Α.Π.Η.:
  Βˈ Κ.Α.Π.Η. Περάματος
  Γ¹ και Γ² Κ.Α.Π.Η. Πειραιά
  Αˈ, Βˈ, Γˈ και Δˈ Κ.Α.Π.Η. Νέας Ιωνίας
  Αˈ, Βˈ, Γˈ και Δˈ Κ.Α.Π.Η. Γαλατσίου
  Αˈ Κ.Α.Π.Η Αχαρναί

 • Ενημερώθηκαν 300 ωφελούμενοι

 •  Παροχή ατομικής ψυχολογικής υποστήριξης σε 50 ωφελούμενους

Ψυχολογική υποστήριξη σε ανέργους

2016

Έχοντας ως γνώμονα το δικαίωμα στην ψυχική υγεία για όλους, η πρώτη μας ουσιαστική δράση ξεκίνησε ανεπίσημα και συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο του 2016 με πρώτους αποδέκτες των υπηρεσιών μας, τους ανέργους. Γνωρίζοντας και οι ίδιοι ως νέοι επιστήμονες, από πρώτο χέρι τις ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η παρατεταμένη ανεργία στον εργασιακά ενεργό πληθυσμό, ενώ πολλές φορές έχουμε γίνει και μάρτυρες αυτών των επιπτώσεων σε κοντινούς μας ανθρώπους, θελήσαμε να στηρίξουμε τη νεολαία της κοινωνίας μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Έτσι, ξεκινήσαμε να παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη σε ανέργους μέσω των τοπικών Οργανισμών Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Συγκεκριμένα, η πρώτη προσέγγιση στον εν λόγω πληθυσμό έγινε μέσω διανομής φυλλαδίων σε κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ. Τα πρώτα φυλλάδια μοιράστηκαν το Σεπτέμβριο του 2016 και την επόμενη κιόλας ημέρα δεχτήκαμε το πρώτο μας τηλεφώνημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Το επόμενο διάστημα, 15 άνεργοι λάμβαναν μία φορά κάθε δύο εβδομάδες ψυχολογική υποστήριξη, μέσω ωριαίων συνεδριών, στην έδρα του Κέντρου φ, στο Ελληνικό. Με το κλείσιμο αυτής της παρέμβασης, το Φεβρουάριο του 2017, παραπέμψαμε τους εξυπηρετούμενους μας σε εξειδικευμένες δομές που προσφέρουν εργασιακή συμβουλευτική, καθώς ήταν έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

2019 by kentrof. Created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now