Βιογραφικά

Σταυροπούλου Μάρθα

 

Η Μάρθα Σταυροπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος της Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι Αθήνας. Έχει κάνει εξειδίκευση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Πρόγραμμα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης καθώς και εκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία. Επίσης, έχει ολοκληρώσει  μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα: «Κλινική Ψυχοπαθολογία-Διάγνωση» στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, «Ψυχοεκπαίδευση στην Συστημική Ψυχολογία» στο Κέντρο Ημέρας ΙΑΣΙΣ και «Δεξιότητες επικοινωνίας και Συμβουλευτικής» στο τμήμα Φιλοσοφικής  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως Κοινωνική Λειτουργός και Ατομική Θεραπεύτρια Παιδιών και Ενηλίκων σε Οικοτροφεία με ψυχικά ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης καθώς και του Δρομοκαΐτειου, Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός στο Γ’ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης-Ελληνικού, καθώς και ως Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια σε δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Κοινοτικής Μέριμνας. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός σε Διεθνή Οργάνωση με πρόσφυγες στο κομμάτι της παιδικής προστασίας και της κακοποίησης γυναικών. Τέλος, είναι μέλος του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.

Σταυροπούλου Ευαγγελία

Η Ευαγγελία Σταυροπούλου είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και σπούδασε στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεμιστήμιο.

Ειδικεύτηκε στη γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία (CBT) και έχει εκπαιδευτεί και στη συστημική προσέγγιση ψυχοθραπείας μέσω 2ετούς βιωματικού σεμιναρίου από την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Μετά το πτυχίο εκπόνησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στα επείγοντα της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας «Παναγιώτης Ουλής» του ΕΠΙΨΥ.

Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία ως ψυχολόγος στο Κέντρο Ημέρας ατόμων με άνοια της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών.

Τα τελευταία έτη δραστηριοποιείται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια.

Τόλιος Αθανάσιος

Ο Αθανάσιος Τόλιος σπούδασε Ψυχολογία με υποτροφία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του με άριστα στην ειδικότητα της Κλινικής Ψυχολογίας από το American Liberty University της Καλιφόρνιας, ενώ παράλληλα ειδικεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής τηρώντας τις προδιαγραφές για εγγραφή στον BACP (Σύλλογος Ψυχοθεραπευτών Αγγλίας). Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει εκτός από την συγγραφή 2 βιβλίων πρωτότυπων ερευνών στον τομέα της Γνωστικής Ψυχολογίας και ειδικότερα στο πως λειτουργεί η "Ανθρώπινη Μνήμη", και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και στο Διαδίκτυο, παρουσίαση σεμιναρίων με θέματα ψυχολογίας σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, αλλά και ομιλίες σε παγκόσμια συνέδρια. Από το 2009 εως το 2016 εργάστηκε σε μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενήλικων ψυχωτικών ασθενών ενώ παράλληλα από το 2010 δραστηριοποιείται και ιδιωτικά ως ψυχόθεραπευτής. Τέλος τον τελευταίο χρόνο εργάστηκε ως Ψυχολόγος σε Διεθνή Οργανισμό υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε) παρέχοντας τις υπηρεσίες του στους πρόσφυγες που καταφτάνουν στην χώρα μας.

2019 by kentrof. Created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now